Garage bouwen? Hier wat Tips van Ascot

Het bouwen van een garage is een vrij grote klus. Zelf doen of uitbesteden?
Waar moet ik rekening mee houden?

Lees hier de vraagbaak tips over het bouwen van een garage. 

Voordelen van het bouwen van een garage
Een garage biedt u natuurlijk enkele (grote) voordelen.
Met als grootste voordeel natuurlijk dat uw auto droog staat, dit wil zeggen dat u er minder onderhoud aan heeft en uw auto vaak langer meegaat.

Andere voordelen van een garage zijn:
 Betere bescherming van uw auto tegen diefstal
 Meer opbergruimte
 Meer vloeroppervlak, waardevermeerdering

Natuurlijk zijn er voor iedereen andere redenen om een garage te bouwen, maar de hoofdreden blijft het stallen van uw auto in de garage!

Bouwvergunning voor een garage
Bijgebouw of aan- en uitbouw?
Er wordt onderscheid gemaakt tussen aan- en uitbouwen en bijgebouwen. 
Het verschil tussen beide is dat een aan- en uitbouwen direct in verbinding met het (woon)huis staat, zoals bijv. een serre of bijkeuken, maar dit kan ook uw garage worden. Maar heeft uw garage echter geen directe verbinding met het woonhuis, dit wil zeggen dat het dus alleen kan worden bereikt via een aparte toegangsdeur, wordt er gesproken over een bijgebouw. 

Vanzelfsprekend gelden voor aan- en uitbouwen andere voorwaarden en regels, dan voor een bijgebouw. Laat u hierover dus even goed informeren.

Ascot nodig voor het bouwen van een garage
Mocht u een garage willen bouwen die groter is dan 30 vierkante meter, een kroonlijsthoogte heeft die hoger is dan 3 meter en/of een nokhoogte hoger dan 4,50 meter dan adviseren we dat u bij de bouw van de garage een ons inschakelt, wij kunnen u direct ook helpen met het aanvragen van de bouwvergunning.

Materialen
Voor een garage kunt u vele verschillende materialen gebruiken.
Hierbij dient natuurlijk wel in acht te worden genomen dat het materiaal stevig is, u wilt tenslotte niet dat de garage in elkaar valt terwijl uw auto erin staat.
Garages zijn er dan ook in veel verschillende soorten, maten en prijzen. Het ligt eraan wat, hoe groot, welk materiaal en voor welke prijs u hem wilt hebben.

Garagedeuren
Er zijn diverse mogelijkheden voor de garagedeur. Garagedeuren zijn er zowel elektrisch als ook garagedeuren die met de hand geopend moeten worden. De garagedeur is zeer gezichtsbepalend voor de aanblik van uw woning. Daarnaast zijn er zeer veel verschillen in vorm, bediening en kleur.

Offerte aanvragen?

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan

Ascot

Systeembouw vraagt om kwaliteit, van het skelet tot de afbouw. Projecten moeten tientallen jaren zonder problemen te gebruiken zijn en bestand zijn tegen intensief gebruik.

Contact us

Heeft u vragen of zoekt u advies? Neem contact met ons op en wij staan u graag te woord.
Copyright © 2023 Ascot.nl, all rights reserved